Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott
  • Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

En gourmetmiddag med garantert suksess! Lag middag for venner uten å slite deg ut.
Middels
Energi 64.3 kcal
Protein 2.1 g
Fett 1.2 g
Karbohydrater 10.2 g
Fiber 1.6 g
Kalsium 13.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 1.4 g
Vitamin A 96.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 17.8 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 21.0 µg
Fosfor 56.2 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.4 mg
Kopper 0.5 mg
Magnesium 17.8 mg
Niacin 1.2 mg
Selen 1.2 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 150 g andebryst per person
  • Søtpotetmos:
  • 2 stk søtpotet
  • 15 stk mandelpotet
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 ss smør
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Rødløkskompott:
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk nepe
  • 3 ss sukker
  • 2 ss smør
  • ½ dl balsamicoeddik
  • ½ ts salt
  • Garnityr:
  • 1 stk blomkål
  • 200 g skogsopp

Fremgangsmåte

Brun andebrystet på begge sider. La det hvile i 10 - 15 minutter før du steker det ferdig; ca 6 minutter til på hver side.

Søtpotetmos
Skrell søtpoteter og mandelpoteter og kok dem møre sammen med vaniljestang som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene. Når potetene har blitt møre, moser du dem sammen med et mosejern eller en stavmikser. Tilsett smør, salt og pepper.
 
Rødløkskompott
Skjær rødløk og neper i båter. La sukkeret smelte i panne og ha i smøret og balsamicoedikken før du har i rødløk og neper. La dette surre litt i pannen, 5 - 10 minutter.

Del opp blomkål og sopp og surr det lett sammen. Legg opp som vist på tallerkenen.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.