Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing
  • Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing

Grov kjøttpudding med paprika, mais og kålstuing

Hjemmelaget kjøttpudding og kålstuing passer utmerket som søndagsmiddag. Velbekomme!
Middels
Energi 91.5 kcal
Protein 4.7 g
Fett 4.4 g
Karbohydrater 7.5 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 43.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 36.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 25.7 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 18.6 µg
Fosfor 75.3 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.4 mg
Magnesium 14.7 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • Kjøttpudding:
  • 1 ts salt
  • 500 g karbonade
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts malt muskat (kan evt sløyfes)
  • 4 dl kald lettmelk
  • 1 boks liten hermetiske maiskorn
  • 1 stk finhakket rød paprika
  • Kålstuing:
  • 750 g hodekål
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl lettmelk
  • ½ ts salt

Fremgangsmåte

Kjøttpudding:
Benytt en foodprosessor eller en kjøkkenmaskin og rør salt godt inn i karbonadedeigen til deigen blir seig. Rør inn potetmel, egg og krydder. Ha i litt melk av gangen, mens du rører godt. Rør til slutt inn mais og paprika.

Ha massen i en brødform. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca 1/3 oppover formen. Stek på 180 °C i ca 1 time.

Kålstuing:
Kok hodekålen knapt mør i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.

Lag hvit saus:
Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør det godt inn slik at det blir en tykk og jevn masse. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.

Ta kjelen av varmen, eller sett platen på laveste trinn. Tilsett melk, litt om gangen, og rør godt med en visp. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp under omrøring.

Tilsett salt, og la sausen småkoke i ca 5 minutter. Rør av og til. Tilsett kokt avrent kål og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.