Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Indrefilet av svin med saus av blåmuggost
  • Indrefilet av svin med saus av blåmuggost

Indrefilet av svin med saus av blåmuggost

Denne retten gjør hverdagsmiddagen til en fest! Ikke tar den særlig lang tid å lage heller. Unn deg noe ekstra i denne mørke tiden!
Middels
Energi 172.7 kcal
Protein 10.8 g
Fett 13.3 g
Karbohydrater 1.5 g
Fiber 0.0 g
Kalsium 53.6 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 150.2 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.3 mg
Vitamin C 0.5 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 13.4 µg
Fosfor 133.8 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 1.0 mg
Magnesium 14.7 mg
Niacin 3.5 mg
Selen 4.2 µg
Sink 1.1 mg

Ukobla ingrediens:
string(8) "soyasaus"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 600 g indrefilet av svin
  • 3 ss meierismør
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 dl matfløte
  • 100 g norzola , eller normanna
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 dl vann , til utkok
  • friske urter, f eks estragon

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side.

Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.

Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15 - 20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.

Kok ut pannen med vann, hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen. Server fileten i sausen eller server sausen ved siden av.

En god salat med tomater og mandelpoteter vil gjøre dette til et festmåltid.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.