Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Kålrabistappe
  • Kålrabistappe

Kålrabistappe

Kålrabistappe står sentralt som tilbehør til julematen.
Middels
Energi 49.5 kcal
Protein 1.0 g
Fett 1.5 g
Karbohydrater 6.7 g
Fiber 2.5 g
Kalsium 34.7 mg
Vitamin B2 0.0 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 101.6 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 25.3 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 24.3 µg
Fosfor 37.2 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.7 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.1 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 1 kg kålrot
  • 1 stk eple
  • 4 stk gulrot
  • 1 dl matfløte eller kremfløte
  • 2 ts muskatblomme
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Skrell og skjær grønnsakene i like store biter, kokes møre før du har i eplebitene.
 
Hell av vannet og mos bitene med et mosejern eller bruk en foodprosesor eller en stavmikser.
 
Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt.

 

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.