Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus
  • Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus

Ovnsbakt spagetti med kjøttsaus

Dette er en variant av en lasagne og passer til lørdagskosen.
Middels
Energi 147.1 kcal
Protein 11.0 g
Fett 5.7 g
Karbohydrater 12.7 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 102.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 0.2 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 68.7 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 9.1 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 14.3 µg
Fosfor 147.4 mg
Jern 1.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.0 mg
Niacin 1.7 mg
Selen 4.7 µg
Sink 1.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 200 g spagetti
  • 1 stk eggehvite
  • 2 ss smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk stor løk finhakket
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • 1 dl pastasaus/ tomatsaus
  • 1 dl lettmelk
  • 1 stk hønsebuljongterning
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • ½ stk rød paprika
  • 2 stk tomat
  • 2 ss bladpersille finhakket
  • nykvernet salt og pepper
  • Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lettmelk
  • 1 stk eggeplomme
  • 120 g cheddar ost revet (eller annen vellagret ost)

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Kok spagettien “al dente” i en stor kjele foss-kokende saltet vann. Hell over i sil, og skyll i kaldt rennende vann. Bland inn lettpisket eggehvite.

Stek karbonadedeigen på sterk varme med halve smørmengden til den er godt brunet. Tilsett resten av smøret i en gryte og stek løken og hvitløken på middels varme til den er blank og myk.

Tilsett den stekte karbonadedeigen, pastasaus, melk, buljongterning, tørket krydder, paprika og tomater kuttet i små biter i gryten. La det hele surre ved svak varme under omrøring i ca 10 minutter.

Tilsett frisk finhakket persille og smak til med salt og pepper.

Ostesaus
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel under omrøring. Spe med melken under stadig omrøring. La sausen småkoke, under omrøring, ved svak varme i ca 5 minutter.

La sausen avkjøles litt og tilsett eggeplommen og revet ost.
Legg spagettien i en dyp smurt ildfast form.

Hell kjøttsausen over spagettien. Fordel til slutt ostesausen på toppen. Stek retten i ca 40 minutter.

Servér gjerne med en grønn salat og dressing.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.