Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Sitronduftende purreløksgrateng
  • Sitronduftende purreløksgrateng

Sitronduftende purreløksgrateng

En genial enkel og smaksrik grateng. Alt i en form, kjempekjekt å servere å lage til flere.
Enkel
Energi 100.6 kcal
Protein 9.3 g
Fett 5.8 g
Karbohydrater 2.4 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 95.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 62.6 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 8.2 mg
Vitamin E 0.4 mg
Folat 34.7 µg
Fosfor 107.6 mg
Jern 0.4 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 11.2 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.5 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "mandelflak"

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 stk purre
  • 200 g røkt skinke
  • 1 beger cottage cheese
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk sitron , revet skall og saft
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt hvit pepper
  • 100 g gulost , revet
  • 50 g mandelflak

Fremgangsmåte

Vask og skjær purrene i ca 10 cm store biter.

Slå skinkeskivene rundt hver purrebit og legg dem tett i en smurt ildfast form.

Rør sammen cottage cheese, matfløte, sitronsaft, sitronskall, salt og pepper. Hell blandingen over purrene.

Dryss over revet ost og mandelflak. Gratineres midt i ovnen ved 225 °C i 15 - 20 minutter, til purren er mør og osten har fått gyllen farge.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.