Hjem - Oppskrifter / Hovedretter / Kjøtt / Svinefilet på en symfoni av grønnsaker
  • Svinefilet på en symfoni av grønnsaker

Svinefilet på en symfoni av grønnsaker

En herlig ovnsrett som passer godt til søndagsmiddagen, når du har besøk av venner eller når du har litt bedre tid og vil lage noe ekstra godt.
Middels
Energi 103.2 kcal
Protein 6.7 g
Fett 7.5 g
Karbohydrater 2.1 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 24.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.1 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 107.1 mg
Vitamin B1 0.2 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 9.1 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 13.7 µg
Fosfor 83.7 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 13.0 mg
Niacin 2.1 mg
Selen 2.0 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 500 g indrefilet av svin
  • salt og pepper
  • 0 g grillkrydder
  • 1 ss smør
  • Grønnsaker:
  • 200 g brokkoli
  • 1 stk gulrot
  • 2 stk små løk
  • 3 båt hvitløk
  • 8 stk frisk sjampinjong
  • ½ stk fennikel
  • 1 ss smør
  • Saus:
  • 3 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 3 dl kremfløte
  • 120 g blåmuggost
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

Gni filetene inn med salt, pepper og grillkrydder. Brun dem raskt på alle sider i en stekepanne på god varme.

Rens og kutt grønnsakene i biter. Sviss de i smør på god varme i ca 5 minutter.

Kok opp kyllingbuljong og tilsett kremfløte og blåmuggost. Rør ut maisenna i kaldt vann og tilsett jevningen i den kokende sausen under omrøring.

Legg svinefiletene i en stor ildfast form og legg de svissede grønnsakene rundt.

Slå til slutt sausen over det hele og stek retten ved 170 °C i ca 30 minutter, til kjøttet har en kjernetemperatur på 70 °C.

Serveres med nykokt naturris.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.