Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Festis / Ispinner med brunostkaramell
  • Ispinner med brunostkaramell

Ispinner med brunostkaramell

Disse gylne skjønnhetene er panna cotta med brunostkaramell og smaker himmelsk! Du kommer til å imponere med disse isene som digges av folk i alle aldre!

Middels

Ingredienser

Porsjoner 6
  • Brunostkaramell:
  • 160 g sukker
  • 40 ml vann
  • 50 g brunost
  • 180 ml kremfløte
  • Pannacotta - blanding:
  • 2 ½ dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)

Fremgangsmåte

De deilige brunostkaramell-isene lager du i tre, enkle trinn.  Lag brunostkaramellen først, den skal kjølne. Så koker du panna cotta-miksen og til slutt blander du sammen de to. Karamellen tar lengst tid – kanskje 20 minutter.

Brunostkaramell:

Varm sukker og vann til sukkeret har smeltet. Kok videre til blandingen blir gyllen. Ta av platen og bland inn fløte og brunost. La kjølne på benken. Konsistensen er en tykk saus og stivner ikke helt.

Dette er en god porsjon med karamellsaus som rekker både til isene og som ekstra saus når du serverer.

Du har antageligvis nok igjen til en runde eller to til med is – om du klarer å la karamellsausen stå i fred i kjøleskapet... 

 

Pannacotta - blanding:

Kok sukker og fløte i et par minutter, til sukkeret er godt oppløst. Ta kjelen av platen og la blandingen kjølne før du blander inn kvarg.

Bland sammen så mye brunostkaramell du synes smaker godt og ikke alt for søtt sammen med panna cotta-blandingen. Du kan enten blande de to helt sammen for en jevn farge, eller lage fine mønstre med karamellsausen.

Hell blandingen i formene. For en ekstra liten karamelloverraskelse kan du ha ekstra karamell på pinnene før du stikker dem ned i isene og fryser.

 

Server med den ekstra karamellsausen ved siden av isene. Du kan også dryppe eller lage karamellstriper på fatet du serverer isene på – det ser stilig ut!

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.