Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Festis / Lakrisis med bringebær
  • Lakrisis med bringebær

Lakrisis med bringebær

Dette er lakriselskerens drømmeis! Bringebærene gir isene en friskhet som balanserer perfekt mot lakrisens fyldige smak – og de ser superdigge ut i ispinnene.

Enkel

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 400 g gresk yoghurt (du kan også bruke med vaniljesmak – da blir isen søtere).
  • 2 ss lakrissirup ferdigkjøpt salt eller søt (du kan også lage lakrissirup selv – oppskriften finner du lenger nede).
  • 1 kurv bringebær (friske eller dypfryste)

Fremgangsmåte

Hell yoghurten i en bolle og bland 1 ss lakrissirup godt inn så all yoghurten blir karamellfarget.

Tilsett en ny spiseskje med lakrissirup, denne gangen kan du prøve å ikke røre den helt inn, men lage lekre lakrisbølger i yoghurten.

Fyll isformene med vekselsvis yoghurt og bringebær. Press bærene godt ut mot kanten for finest effekt.

Så er det rett i fryseren med isene og du kan glede deg til lekker lakrisis om 4-6 timer!


Tips! Slik lager du lakrissirup:

Det går fint an å lage lakrissirup selv. Da trenger du:

100 g sukker

3 dl kaldt vann

½ lakrisstang (fås i apotek eller i helsekostbutikk.)

Hell sukkeret i kjelen og dekk det med det kalde vannet. Kok opp. Så lar du blandingen stå og småkoke til sukkeret er godt oppløst. 

Tilsett lakrisroten og la dette stå og småkoke til massen har en tyktflytende konsistens. Hell sirupen over på en flaske og la den avkjøles på benk.
Oppbevares i kjøleskap.

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.