Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Festis / Panna cotta-is med bær & strøssel
  • Panna cotta-is med bær & strøssel

Panna cotta-is med bær & strøssel

Har du forsøkt panna cotta på pinne? Mamma Mia! Den silkemyke italienske festdesserten er faktisk suverent god som ispinne også. Oppskriften er like enkel som den er god!

Middels

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 2 ½ dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 0 stk vaniljestang (bare frøene)
  • 6 stk jordbær
  • 1 kurv blåbær
  • Strøssel i rødt, hvitt og blått

Fremgangsmåte

Kok opp melken sammen med sukkeret og frøene fra den halve vaniljestangen og la det småkoke i tre-fire minutter. Ta kjelen av platen og la den kjølne.

Bland sammen melkeblandingen og creme fraiche. Smak om du synes den er søt nok. Skulle du trenge litt ekstra søtsmak bruk litt sirup som er lettere å blande inn enn sukker nå når blandingen har kjølnet.

Rens jordbærene og del dem i to. Press to halve jordbær ned i hver av formene med snittflaten utover – da får du frem fine jordbær i isen når den stivner. Legg også i 4-5 blåbær per ispinne. Hell over panna cotta-blandingen.

Finn frem strøsselet og strø et fint lag på toppen av isblandingen (bunnen av isen). Sett i ispinnene – forsiktig så du ikke ødelegger strøsseltoppen og frys.

TIPS!

Dette er den perfekte nasjonaldesserten med bær og strøssel i flaggfargene rødt, hvitt og blått!

Har du flere bær igjen kan du servere dem i en skål sammen med ispinnene eller drysse dem over selve fatet du serverer ispinnene på.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.