Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Festis / Strøsselis på pinne
  • Strøsselis på pinne

Strøsselis på pinne

Strøssel er gøy, gøy, gøy! Barna vet det – og også voksne blir begeistret for de små sukkerperlene. En enkel måte å gi disse enkle yoghurtispinnene en ekstra, deilig dessertsødme.

Enkel

Ingredienser

Porsjoner 6
  • ca 400 g vaniljeyoghurt (eller din favoritt yoghurt)
  • strøssel i alle former og varianter

Fremgangsmåte

Til denne isvarianten brukte vi vaniljeyoghurt, men du kan bruke hva som helst. Et godt tips er at strøsselet kommer best frem om du bruker en lys/hvitaktig yoghurt som f.eks vanilje, sitron, banan eller lignende.


Strøssel – jo mer jo morsommere! Finn frem strøsselrester fra skap og skuffer.


Vi har brukt liggende isformer av silikon – da er det lettere å få frem strøsselet i isen.


Slik gjør du:

Hell strøssel i isformene. Fyll med yoghurt, stikk inn pinnene og strø med mere strøssel på toppen.

Har du stående former kan du ha strøssel i bunnen og fylle lagvis med yoghurt og strøssel
og ha ekstra strøssel på toppen.


Tips!

Barn synes det er kjempegøy å få være med og lage disse isene. Ha et lite strøsselverksted hvor du heller opp strøsselrester i småboller og har i skjeer. La barna mikse sin egen blanding og helle i sin egen isform. Det ser kult ut og dere kan mikse og trikse med ulike blandinger og få selve ispinnen til å se ut som et eventyr – som en tryllestav! 

Husk å merke ispinnene med en blyant eller et klistremerke slik at hvert barn får spise sin egen is når de er klare!  

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.