Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Sommeris / Rabarbraispinner
  • Rabarbraispinner

Rabarbraispinner

Husker du smaken av sure rabarbrastilker dyppet i litt sukker i en kopp? Denne isvarianten er inspirert av barndomsminner om syrlige sommersmaker. Rabarbra er deilig i både supper, kaker, desserter, smoothies – og selvfølgelig i ispinner! Vi baker rabarbraen med vanilje og sukker for å få maksimal søtsmak på den den sure hagefavoritten.

Middels

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 6 stk
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 5 stilk rabarbra
  • 3 ss sukker
  • ½ ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Du starter med rabarbraen og kutter den i biter. Vi bakte den for å beholde maksimalt av smaken og minimere behovet for tilsatt sukker.

Bland sammen sukker og vaniljepulver, og vend rabarbrabitene i blandingen. Legg så rabarbraene i en ildfast form og sett inn i den varme ovnen. La rabarbraen bake i ca. 10 minutter.

Ta rabarbraen ut og stikk forsiktig i en bit for å kjenne at den har blitt helt myk. Er den myk, er den ferdig. Hell av rabarbrasaften som har dannet seg i bunnen av den ildfaste formen og la både saft og rabarbra kjølne helt.

Rør kesamen godt sammen med rabarbrasirupen. Da får du en dypere rabarbrasmak.

 

Legg rabarbra og ismiksen lag for lag. Sørg for at kesamblandingen fyller godt rundt de bakte rabarbrabitene. Putt i pinnene og isen er klar for frysen.

 

Tips: Du kan bytte ut vaniljekvargen med en jordbær/rabarbrakvarg for å få enda mer smak 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.