Hjem - Oppskrifter / Ispinner / Treningsis / Marmorerte ispinner
  • Marmorerte ispinner

Marmorerte ispinner

Kanskje de peneste ispinnene vi har laget – og de enkleste også! Dette er isene du skal lage når du har lyst på noe godt og vakkert, men ikke gidder å bruke tid på det. Du trenger faktisk bare to ingredienser og resultatet er nydelige rosa spiraler gjennom den hvite isen.

Enkel

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 6 stk
  • 450 g yoghurt etter eget ønske
  • ca 1 ss rødbetejuice

Fremgangsmåte

Velg en lett eller fyldig yoghurt, ispinnene blir mer kremete om du velger en fyldig type. Vi brukte gresk yoghurt med vaniljesmak.

Hell yoghurt i en bolle og drypp rødbetejuicen litt etter litt over yoghurten og rør veldig forsiktig rundt til du har fått den marmorerte effekten du ønsker deg. Så er det bare å helle ispinnerøren opp i formene.

Du kan også dele yoghurtmassen i to – og bare blande rødbetejuicen inn i den ene delen – for så å legge de to ispinnerørene lagvis for stripete effekt.

Det er selvfølgelig fritt frem og putte bær eller frukt ned i isene også, men de er gode akkurat som de er også.

Obs! Rødbetejuice har en kraftig farge, så du vil ikke ha for mye i isene dine.
Får du det på klærne er det vanskelig å få bort!

 

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.