Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Bløtkake i brødform
  • Bløtkake i brødform

    Man trenger ikke alltid lage en stor bløtkake 

Bløtkake i brødform

Kanskje ikke så mange gjester som kommer til kaffe? Lag bløtkaken i en brødform så slipper du å sette bort rester.
Middels
Energi 247.0 kcal
Protein 3.0 g
Fett 17.7 g
Karbohydrater 19.0 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 35.9 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 11.0 g
Vitamin A 205.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 4.3 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 9.9 µg
Fosfor 58.5 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 4.8 mg
Niacin 0.1 mg
Selen 1.9 µg
Sink 0.2 mg

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 8 stk
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ss potetmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss vann
  • Fyll:
  • 1 dl jordbærsyltetøy
  • 2 dl jordbær
  • 6 dl kremfløte
  • 5 dl ferdig vaniljekrem
  • melk til dynking
  • ca 10 friske jordbær til pynt

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
 
Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt.
 
Kutt en stripe med bakepapir som dekker bunnen og kortsidene i en brødform på 1,5 liter. Hell røren i den bakepapirkledde formen.
 
Stek sukkerbrødet på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist og ta det forsiktig ut av formen.
NB! Det beste er å bake sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes.
 
Fyll:
Del sukkerbrødet i tre lag.
Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk. Smør på et tynt lag med jordbærsyltetøy.
Visp 2 dl av kremfløten til luftig krem og vend inn oppkuttet jordbær. Fordel jordbærkremen jevnt utover bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk. Smør vaniljekremen utover kaken. Hvis du ønsker, kan du blande inn litt stivvispet kremfløte i vaniljekremen før den smøres utover kaken.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk. Visp resten av kremfløten til luftig krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen. Bruk gjerne en sprøytepose til dette.
Pynt med friske jordbær
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.