Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Festkaker/bløtkaker / Valentine kake
  • Valentine kake

    Bak en Valentine kake til din elskede 

Valentine kake

Hva er vel mer romantisk enn å kunne varte opp sin elskede med en hjemmelaget Valentine kake på valentinedagen.
Middels
Energi 305.9 kcal
Protein 3.8 g
Fett 14.5 g
Karbohydrater 39.4 g
Fiber 0.7 g
Kalsium 65.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 36.6 g
Vitamin A 124.4 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 2.4 mg
Folat 9.4 µg
Fosfor 84.5 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 29.3 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.0 µg
Sink 0.4 mg

Ukobla ingrediens:
string(15) "sukkerbrødbunn"

Ingredienser

4 porsjoner
  • 5 stk gelatinplater
  • 1 dl kremfløte
  • 250 g yoghurt (to små beger, fortrinnsvis med røde bær)
  • 1 ½ dl kirsebærkompott
  • 1 stk sukkerbrødbunn
  • Lokk/topping:
  • 3 dl kremfløte
  • 400 g marsipan eller ferdig marsipanlokk.
  • Melisglasur (Royal icing):
  • ½ stk eggehvite
  • ca 2 dl melis
  • Pynt: Silkebånd, roser, sjokoladehjerter

Fremgangsmåte

Fyll:
Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter.

Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott.

Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.

Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.

Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.

Legg det ene hjertet på et pent kakefat og dynk lett med melk. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.

Lokk/topping:
Visp kremfløten til luftig krem og smør den jevnt utover topp og sider.

Marsipanen kjevles ut til et rundt stort lokk som er ca 3 mm tykt, og dekker hele kaken. Legg lokket over kaken, eller bruk et ferdigkjevlet marsipanlokk som legges over kaken. Stryk lokket forsiktig nedover kantene slik at man får en jevn kant.


Melisglasur:
Eggehvite vispes til den blir hvit og luftig. Sikt i melis litt etter litt under stadig visping ved middels hastighet, til massen begynner å bli luftig og fast. Visp i minimum10 minutter. Ringene etter vispen skal ikke sige sammen når du stopper maskinen. Glasuren oppbevares i romtemperatur med et fuktig klede over eller i en luftlett boks.

Sprøyt ut små hjerter, hvite og røde og skriv inn din tekst på kaken. Du kan erstatte melishjertene med
f. eks små sjokoladehjerter. Legg silkebåndet pent rundt kanten av kaken og fest båndet med noen knappenåler.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.