Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Formkaker / Cappuccinokake
  • Cappuccinokake

Cappuccinokake

En kake for den kaffeglade!

Middels
Energi 364.2 kcal
Protein 5.5 g
Fett 23.6 g
Karbohydrater 31.4 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 51.9 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.6 µg
Vitamin D 2.3 µg
Tilsatt sukker 18.8 g
Vitamin A 298.3 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.8 mg
Folat 19.1 µg
Fosfor 153.6 mg
Jern 1.3 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 33.0 mg
Niacin 1.1 mg
Selen 5.1 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
  • 225 g sukker
  • 4 stk egg
  • 225 g smør
  • 3 ss pulverkaffe
  • 2 ss kokende vann
  • 1 dl lettmelk
  • 225 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver
  • Krem:
  • 2 ss sterk kaffe
  • 150 g kokesjokolade
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 dl kremfløte
  • romessens

Fremgangsmåte

Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.

Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.

Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. 

Krem:
Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.

Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.