Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Frukt- og bærkaker / Rabarbramuffins
  • Rabarbramuffins

Rabarbramuffins

En deig, to kaker.

Middels
Energi 252.7 kcal
Protein 3.7 g
Fett 12.3 g
Karbohydrater 31.3 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 50.6 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 24.2 g
Vitamin A 160.2 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 2.1 mg
Vitamin E 0.8 mg
Folat 9.8 µg
Fosfor 53.7 mg
Jern 0.3 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 7.7 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 2.3 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

1 porsjoner 1 porsjon gir 12 stk
  • 500 g rabarbra
  • 3 stk egg
  • 2 ½ dl sukker
  • 175 g smør
  • 2 ½ dl hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • Ostekrem:
  • 3 dl kvarg med vanilje (f.eks Vaniljekesam)
  • 200 g kremost naturell
  • 2 ½ dl melis
  • 2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.

Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

Røren helles over i muffinsformer eller en bakepapirkledd springform (24 cm).

Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.

Muffinsene stekes i ovnen på 175 ºC i 15–20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene.

Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca 40 minutter.

 

Ostekremen: 

Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem sammen til en luftig krem.

Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.