Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Dråper med vaniljekrem og krokanstrø
  • Dråper med vaniljekrem og krokanstrø

Dråper med vaniljekrem og krokanstrø

Vaniljekrem i gjærbakst er en sikker vinner. Med litt krokanstrøssel på toppen smaker denne baksten nydelig.

Middels
Energi 388.4 kcal
Protein 7.8 g
Fett 20.8 g
Karbohydrater 41.4 g
Fiber 2.7 g
Kalsium 25.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 1.5 µg
Tilsatt sukker 9.1 g
Vitamin A 260.4 mg
Vitamin B1 0.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.9 mg
Folat 119.9 µg
Fosfor 105.1 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.1 mg
Niacin 2.5 mg
Selen 2.8 µg
Sink 0.8 mg

Ukobla ingrediens:
string(22) "krokandryss (kakepynt)"

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 35 stk
  • 300 g smør
  • 2 dl sukker
  • 100 g gjær
  • 4 dl kremfløte kald
  • 4 stk egg
  • 15 dl hvetemel
  • Fyll;
  • 200 g ferdig vaniljekrem
  • Pynt;
  • 1 stk egg pisket
  • 50 g krokandryss (kakepynt)

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker lyst og porøst. Smuldre gjæren ned i en bolle, og rør den ut i kald fløte. Tilsett eggene og rør sammen, rør så i smørblandingen. Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. La deigen heve i ca. 1 time.

Del deigen i tre like deler, og kjevl hver del ut i en tynn leiv. Smør på 1/3 av vaniljekremen på hver leiv. Brett leiven sammen, og del den i 2 cm tykke strimler. Disse tvinnes sammen, og legges i dråpeform på bakepapir. La dem etterheve i 30 minutter. Pensle dem med sammenvispet egg, og strø på krokan. Stek dem midt i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Avkjøl kakene på rist.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.