Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Flettekringle med rosiner
  • Flettekringle med rosiner

Flettekringle med rosiner

En søt gjærdeig som denne Flettekringlen med rosiner og kardemomme smaker alltid godt.

Middels
Energi 311.4 kcal
Protein 7.1 g
Fett 10.5 g
Karbohydrater 46.2 g
Fiber 2.4 g
Kalsium 44.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 8.3 g
Vitamin A 131.1 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.2 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 59.5 µg
Fosfor 109.5 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 22.0 mg
Niacin 1.6 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.7 mg

Ingredienser

Porsjoner 8
  • 250 g meierismør
  • 6 dl helmelk
  • 50 g gjær
  • 200 g sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca 1 kg hvetemel
  • 250 g rosiner
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling

Fremgangsmåte

Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren ut i den lunkne væsken.

Elt i mel blandet med sukker og kardemomme til deigen er blank og smidig og slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbel så stor, ca 40 minutter.

Ta deigen på bakebordet og elt inn rosinene. Del deigen i passe store deler. Del hver av leivene i tre biter som trilles til like lange pølser. Lag to fletter av 3 og 3 remser. Legg flettekringlene på godt smurt stekeplate. Sett lengdene til heving under plast på et lunt sted, 30-40 minutter.

Pensle kringlene med egg. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 175 °C, ca 20-30 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøles på rist.

Server kringlen i skiver med vispet krem og rørte bær til.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.