Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Focaccia med cheddar og hvitløk
  • Focaccia med cheddar og hvitløk

Focaccia med cheddar og hvitløk

Lett og luftig Focaccia med med smak av hvitløk og cheddar. Passer perfekt til suppe eller til en pastarett.
Middels
Energi 274.8 kcal
Protein 11.3 g
Fett 8.4 g
Karbohydrater 37.6 g
Fiber 2.3 g
Kalsium 147.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.3 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 84.7 mg
Vitamin B1 0.4 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.2 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 70.6 µg
Fosfor 184.3 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 25.7 mg
Niacin 1.7 mg
Selen 4.0 µg
Sink 1.3 mg

Ukobla ingrediens:
string(10) "olivenolje"

Ingredienser

Porsjoner 1
  • ½ pk fersk gjær
  • 3 dl lettmelk eller vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør , smeltet
  • 1 ss honning
  • ca 500 g hvetemel
  • ½ dl olivenolje
  • 3 båt hvitløk
  • 150 g revet cheddar ost

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell melken/vannet på 37 °C over gjæren og rør ut.

Tilsett smeltet smør, salt, honning og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Tilsett mer hvetemel hvis nødvendig. Dekk deigen til med plast og la den heve i ca 40 minutter på et lunt sted.

Elt deigen sammen med litt hvetemel og trykk den ut i en smurt eller bakepapirkledd rektangulær form (ca 25 x 35 cm).

Riv eller finhakk hvitløksbåtene og rør inn i oljen. Fordel oljen utover deigen og strø over revet cheddar.

Dekk formen med plast og etterhev i ca 20 min. Stek brødet ved 200 grader i ca 30 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.