Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Horn med sjokoladedryss
  • Horn med sjokoladedryss

Horn med sjokoladedryss

Disse hornene fylt med marsipan passer godt til spesielle anledninger med litt ekstra kos. Sjokoladestrøsselet gjør seg både som fyll og pynt på disse hornene.

Middels
Energi 414.6 kcal
Protein 8.2 g
Fett 21.8 g
Karbohydrater 45.2 g
Fiber 2.9 g
Kalsium 29.9 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 1.6 µg
Tilsatt sukker 12.0 g
Vitamin A 273.2 mg
Vitamin B1 0.7 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.3 mg
Folat 126.4 µg
Fosfor 118.4 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 23.0 mg
Niacin 2.7 mg
Selen 3.0 µg
Sink 0.9 mg

Ukobla ingrediens:
string(18) "sjokoladestrøssel"
Ukobla ingrediens:
string(18) "sjokoladestrøssel"

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 40 stk
  • 300 g smør
  • 2 dl sukker
  • 100 g gjær
  • 4 dl kald kremfløte
  • 4 stk egg
  • ca 15 dl hvetemel
  • Fyll:
  • 100 g marsipan
  • 50 g sjokoladestrøssel
  • Pynt:
  • 50 g sjokoladestrøssel
  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker lyst og porøst. Smuldre gjæren ned i en bolle, og rør den ut i kald fløte. Tilsett eggene og rør sammen, rør så i smørblandingen. Arbeid inn melet litt etter litt til en smidig og lett håndterlig deig. 

Del deigen i 3 like deler, og kjevl hver del ut i en tynn, sirkelformet leiv. Del i 8 snipper. Legg en skje marsipan og en teskje sjokoladestrøssel på hver del, og rull sammen til horn. Legg dem på bakepapir, og la dem heve i ca. 1 time. Pensle med sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen ved 250 grader i 6-8 minutter. Avkjøl hornene på rist.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.