Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Sjokoladehorn
  • Sjokoladehorn

Sjokoladehorn

Horn med sjokoladefyll smaker fantastisk og gjør gjærbaksten litt mer spennende.

Middels
Energi 335.1 kcal
Protein 8.0 g
Fett 14.1 g
Karbohydrater 42.8 g
Fiber 2.8 g
Kalsium 41.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 1.2 µg
Tilsatt sukker 7.4 g
Vitamin A 147.5 mg
Vitamin B1 0.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 102.6 µg
Fosfor 109.5 mg
Jern 0.6 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 19.7 mg
Niacin 2.3 mg
Selen 2.2 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 35 stk
  • 5 dl lettmelk
  • 100 g gjær
  • 2 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 2 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • ca. 1 kg hvetemel
  • 300 g smør
  • Fyll:
  • 200 g finhakket lys kokesjokolade
  • evt. 2 ts melis drysset over

Fremgangsmåte

Varm melken til den er lunken, og smuldre gjæren i litt av væsken og rør ut. Bland i resten av ingrediensene, og tilsett så mye mel at deigen blir smidig. Arbeid den godt, gjerne i 10 minutter. La deigen heve under plast på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til et rektangel. Ha smør direkte fra kjøleskapet, og høvle det med ostehøvel som legges slik at det dekker 2/3 av leiven. Brett deigen sammen, først den delen uten smør og deretter en gang til. Brett deigen 3 ganger på tvers og 3 ganger på langs. Kjevl ut og brett en gang til. Arbeid raskt så ikke smøret blir for mykt. Smøret skal danne "flak" i hornene. Kjevl ut igjen, og del i lange strimler med 12-15 cm bredde. Disse deles sikk-sakk i trekanter. Legg en spiseskje sjokolade på hver, og rull sammen. Bend dem så den spisse enden er inne i buen.

Etterhev hornene, og stek dem ved 225 grader i ca. 15 minutter til de får fin farge.

Tips: Du kan 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.