Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Snurrer med pistasj- og vaniljefyll
  • Snurrer med pistasj- og vaniljefyll

Snurrer med pistasj- og vaniljefyll

Disse snurrene med pistasj- og vaniljefyll gir en annerledes og spennende vri på gjærbaksten.

Middels
Energi 304.8 kcal
Protein 8.2 g
Fett 10.9 g
Karbohydrater 42.5 g
Fiber 2.5 g
Kalsium 38.5 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 11.4 g
Vitamin A 120.2 mg
Vitamin B1 0.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.6 mg
Folat 103.0 µg
Fosfor 107.5 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.0 mg
Niacin 2.2 mg
Selen 2.9 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 35 stk
  • 250 g smør
  • 6 dl lettmelk
  • 100 g gjær
  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 krm salt
  • 3 ts malt kardemomme
  • ca. 1 kg hvetemel
  • Fyll:
  • 100 g pistasjenøtter
  • ca. 2 stk eggehvite
  • 100 g melis
  • 100 g ferdig vaniljekrem
  • Pynt:
  • 1 stk sammenvispet egg
  • 50 g hakket pistasjenøtter

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken. Ha det over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemelet litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Dekk til med et klede, og hev til dobbelt størrelse.

Hakk pistasjnøttene ganske fine, bland med melis og tilsett eggehvite etter behov. Kjevl deigen ut, og smør ut pistasjfyllet og vaniljekremen. Rull deigen sammen, og skjær den i 2 cm brede skiver. Sett dem til heving på bakepapir på stekeplaten. Pensle med egg og pistasjnøtter, og stek dem ved 180 grader midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen, gyllen farge.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.