Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Gjærbakst/scones / Tuttifruttikrøller og vaniljestenger
  • Tuttifruttikrøller og vaniljestenger

Tuttifruttikrøller og vaniljestenger

Tuttifruttikrøller en sikker vinner blant barna, og vaniljestenger faller i smak hos de fleste. Hvorfor ikke lage halvparten av hver?

Vanskelig
Energi 267.0 kcal
Protein 8.3 g
Fett 6.0 g
Karbohydrater 43.9 g
Fiber 2.7 g
Kalsium 42.0 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.6 µg
Tilsatt sukker 10.8 g
Vitamin A 61.2 mg
Vitamin B1 0.6 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.1 mg
Vitamin E 0.7 mg
Folat 111.5 µg
Fosfor 118.6 mg
Jern 0.8 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 21.2 mg
Niacin 2.4 mg
Selen 3.3 µg
Sink 0.9 mg

Ukobla ingrediens:
string(8) "kakepynt"

Ingredienser

Porsjoner 1
1 porsjon gir 35 stk
  • 250 g smør
  • 6 dl lettmelk
  • 100 g gjær
  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 1 krm salt
  • 3 ts malt kardemomme
  • ca. 1 kg hvetemel
  • Fyll 1:
  • 100 g smør
  • 100 g tuttifrutti strøssel kakepynt
  • Fyll 2:
  • 200 g ferdig vaniljekrem
  • 60 g perlesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele, ta den av platen, og tilsett melken. Ha det over i en bakebolle, smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme. Ha i hvetemelet litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Dekk til med et klede, og hev til dobbelt størrelse.

Krøller med fruktsmak:

Kjevl en lang leiv som pensles med smeltet smør, strø på tuttifruttistrøssel. Del deigen i passe tykke remser, snurr disse rundt, og form de til små kranser. Etterhvev kransene, og før steking pensles de med egg, og strøs med tuttifruttistrøssel på toppen.

Vaniljestenger:

Kjevle en avlang leiv, legg på vaniljefyll og brett den ene halve deigen over. Del deigen i 3 cm brede remser. Etterhev stengene, og før steking pensles de med egg, og strøs med perlesukker på toppen.

Stekes på midterste rille i ovn, ved 225 grader i 10-12 minutter.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.