Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Paier/terter / Plommepai
  • Plommepai

Plommepai

Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.
Næringsinnhold
Middels

Næringsinnhold

Energi 221.2 kcal
Protein 6.7 g
Fett 10.0 g
Karbohydrater 26.2 g
Fiber 1.1 g
Kalsium 46.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 1.1 µg
Tilsatt sukker 5.2 g
Vitamin A 126.0 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.9 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • bunn:
  • 100 g meierismør
  • 2 dl hvetemel
  • 50 g sukker
  • 1 stk egg
  • 50 g kesam original, 8 %
  • fyll:
  • 1 dl kompott plomme
  • 1 ss sukker
  • 2 ss smør
  • 2 dl kesam, vanilje

Fremgangsmåte

Lag mørdeig ved å smuldre smør, mel og tilsett egg og kesam.

La deigen hvile en times tid før du bruker den.

Kjevle deigen flat og fyll den ene halvparten med plommekompott. Strø evt. litt sukker over.

Brett den syltetøyfrie halvdelen over den andre, og trykk deigen sammen i sidene. Stek paien i panne eller aluminiumsfolie i 20 min. Legg event. to smørklatter like før servering.

Vaniljekesam smaker godt til. 

 

 

blog comments powered by Disqus
Meierileksikon

Meierileksikon

Her finner du en samlet alfabetisert framstilling av alle typer nye og gamle melke- og meieriprodukter, produksjonsprosesser, bakterielle og kjemiske bestanddeler og mye mer.

Gå til Meierileksikon
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.