Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Sjokoladekaker / Valentinkake med sjokolade
  • Valentinkake med sjokolade

    Lag en Valentinesjokoladekake til den du elsker 

Valentinkake med sjokolade

Lag en nydelig Valentinkake med sjokolade på kjærlighetsdagen 14. februar. Dette er en perfekt anledning til å lage en hjerteformet kake til en man er glad i.
 

Enkel
Energi 429.9 kcal
Protein 5.2 g
Fett 22.4 g
Karbohydrater 51.3 g
Fiber 1.5 g
Kalsium 29.4 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 2.5 µg
Tilsatt sukker 43.0 g
Vitamin A 239.9 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.5 mg
Folat 17.9 µg
Fosfor 107.7 mg
Jern 1.6 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 31.0 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 4.2 µg
Sink 0.8 mg

Ingredienser

1 porsjoner
  • 2 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 100 g smør
  • 1 plate kokesjokolade
  • 1 dl hvetemel
  • melisdryss til pynt

Fremgangsmåte

Dette er en klassisk sjokoladekake som du steker i en hjerteform eller skjærer et hjerte av kaken som er stekt i rund form. 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret på svak varme og la sjokoladen smelte i smøret. Rør og la det bli litt avkjølt før du vender blandingen inn i eggedosisen. Vend melet i til slutt.

Hell røren i en godt smurt hjerteform eller rund form, og stek kaken i ovnen på 200 °C i ca 20 minutter. Den skal være litt myk i midten.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og legg den på fat. Lag en hjertesjablong ved å klippe et hjerte fra et stykke matpapir. Legg papiret på kaken og sikt melis over hjertehullet.

Server eventuelt bær og krem til.

 

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.