Hjem - Oppskrifter / Kaker/bakst / Tradisjonsbakst / Vafler med rømme
  • Vafler med rømme

Vafler med rømme

Vafler passer å lage til så mangt; alt fra møter og hyggelig jobblunsjer, til kaffebesøk og bursdagsfester, loppemarked og lotteri. Så da burde det være enkelt å finne en "unnskyldning" for å lage denne gode tradisjonsbaksten.

Enkel
Energi 238.6 kcal
Protein 6.2 g
Fett 11.0 g
Karbohydrater 28.1 g
Fiber 0.9 g
Kalsium 59.1 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.5 µg
Vitamin D 1.4 µg
Tilsatt sukker 7.5 g
Vitamin A 159.1 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 0.0 mg
Vitamin E 1.2 mg
Folat 18.5 µg
Fosfor 113.4 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 16.6 mg
Niacin 0.4 mg
Selen 4.8 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 6
  • 4 dl melk
  • 2 dl lettrømme
  • 4 stk egg
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 100 g meierismør , smeltet

Fremgangsmåte

Bland alt unntatt smeltet smør til en jevn røre. La røren svelle i minst ½ time.

Rør så inn smøret og stek vaflene. 

Server med en god skive brunost.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.