Hjem - Oppskrifter / Kalde drikker/Smoothies / Smoothies / Jordbærsmoothie
  • Jordbærsmoothie

Jordbærsmoothie

Det enkle er ofte det beste og denne smoothien er laget på 1-2-3. Passer utmerket som mellommåltid eller som en sunn dessert.
Enkel
Energi 64.7 kcal
Protein 2.9 g
Fett 1.8 g
Karbohydrater 9.4 g
Fiber 0.5 g
Kalsium 89.0 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 2.5 g
Vitamin A 16.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 13.4 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 21.1 µg
Fosfor 72.6 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.0 mg
Magnesium 14.6 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.8 µg
Sink 0.3 mg

Ingredienser

Porsjoner 2
  • 2 dl fruktyoghurt med jordbær
  • 2 dl syrnet lettmelk (biola) naturell
  • 2 dl dypfryste jordbær
  • ½ stk banan

Fremgangsmåte

Hell yoghurt og syrnet melk i en blender/foodprosessor.

Tilsett dypfryste jordbær og banan. Har du ikke dypfryste bær, tilsett noen isbiter.

Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en "smooth" drikk.

 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.