Hjem - Oppskrifter / Kalde drikker/Smoothies / Smoothies / Skogsbærsmoothie
  • Skogsbærsmoothie

    Enkelt og smakfult med en frisk smoothie 

Skogsbærsmoothie

En frisk og god smoothie som er rask å lage og som kan være en god erstatter til brødskiven en gang i blant.
Enkel
Energi 69.5 kcal
Protein 3.1 g
Fett 2.1 g
Karbohydrater 7.6 g
Fiber 1.3 g
Kalsium 93.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 26.0 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 4.6 mg
Vitamin E 0.5 mg
Folat 21.9 µg
Fosfor 81.4 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 18.2 mg
Niacin 0.3 mg
Selen 1.4 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 5 dl yoghurt naturell
  • 2 dl dypfryste blåbær
  • 1 dl dypfryste bjørnebær
  • 1 stk banan

Fremgangsmåte

Hell yoghurt i en blender/foodprosessor.
Tilsett dypfryste bær. Har du ikke dypfryste bær/frukt, tilsett isbiter.
Ha i banan.
Kjør blandingen i ca 40 sekunder, eller til alt er blandet og blitt en jevn drikk.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.