Hjem - Oppskrifter / Matartikler / 10 grove brød og rundstykker
  • 10 grove brød og rundstykker

10 grove brød og rundstykker

Det er lite som slår duften og smaken av hjemmebakt brød, gjerne servert sammen med et glass iskald melk. Grovt brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B1, og her har vi samlet våre beste og groveste brød og rundstykker.

PUBLISERT: 13.01.2014

Bondebrød (Surdeigsbrød) - Bak et saftig surdeigsbrød med rugmel. Det tar litt tid, men det er verdt å vente på.

Grove rundstykker - Disse saftige og grove rundstykkene passer til frokost, lunsj, matpakken eller til kveldsmåltidet. Egner seg godt til frysing.

Havrebrød - Dette er et saftig og godt brød med mye fiber. Den lange hevingstiden gir brødet en ekstra god smak.

Magre scones med cottage cheese - Disse smaker herlig nystekt med f.eks. brunost (gjerne mager), magerost eller lettsyltetøy på.

Yoghurtbrød - Naturellyoghurt og grovt mel gjør dette brødet sunt, saftig og godt.

Grove scones - Med nøtter og tørkede aprikoser blir disse sconesene ekstra smakfulle, og er flotte hvis du skal servere gjester. 

Brød med saup - Har du kjernemelk eller skummet kulturmelk, kan du lage dette brødet som blir utrolig saftig og som holder seg i mange dager.

Grove landboller - Disse grove landbollene med anis og karve smaker ypperlig til matpakka eller til en god lunsj på søndag.

Hjemmelaget knekkebrød - Server disse sunne og grove knekkebrødene med ost og et glass melk. De er også flotte å gi bort i gave.

Valnøttbrød - Dette brødet passer like godt til hverdags som til fest, og smaker nydelig med ost.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.