Hjem - Oppskrifter / Matartikler / 10 herlige langpannekaker
  • 10 herlige langpannekaker

10 herlige langpannekaker

Dette er tiden for de gode gamle langpannekakene. Dugnad, dansefest, skoleavslutning, kakelotteri, barneselskap – eller kanskje du bare har lyst på noe godt til kaffen. Her har vi i samlet 10 gode og saftige formkaker.

 

Marianne Hayes Antonsen

PUBLISERT: 19.05.2009
REVIDERT: 24.04.2012 - SKREVET AV: Marianne Hayes Antonsen - TITTEL: MATFAGLIG KONSULENT
LEDER FORBRUKERTEAM

Gulrotkake med ostekrem
Er det kanskje din tur til å ta med kake på jobben? Da bør du prøve denne. Gulrotkake er en generelt godt likt kake som passer bra til alle anledninger.

Cappuccinokake
En saftig og god kake med en fyldig kaffesmak.

Sjokoladekake i langpanne
Sjokoladekake er noe de fleste liker og den passer derfor utmerket til alle store og små anledninger.

Kokos- og kanelkake
Dette er en enkel kake å lage og den passer perfekt til dugnad eller sammenkomster.

Sitronkake

En nydelig kake som kjapt lages i langpanne

Mandelkake

En kake til enhver anledning!

Ingefærkake med ostekrem

Dette er en saftig og god krydderkake med en fyldig ostekrem som kan serveres hele året rundt. Enkel og rask å lage med en steketid på bare 25 minutter.

Saftig appelsinkake med sjokolade

En tur på hytta eller i båten. Denne formkaken er perfekt til å ta med på tur, om ikke den blir spist i bilen, da...

Krydderkake med honning

Krydderkake er kanskje mest forbundet med jul og vinter, men denne kaken passer bra som verandakos om våren og sommeren også.

Brownies

Det sies at beskrivelsen "brownie" på denne mektige sjokoladekaken ble først brukt i USA i 1896 i kokeboken 'Boston Cooking-School Cook Book'. Navnet brownies kommer både av fargen (brown = brun) og av historier om mytiske nisser og feer (kalt "brownie/brounie") som var populære på den tiden.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.