Hjem - Oppskrifter / Matartikler / 12 fristende oppskrifter med bær
  • 12 fristende oppskrifter med bær

12 fristende oppskrifter med bær

Har du plukket bær nylig, og trenger tips til noe du kan bruke bærene til? Her har du 12 fristende oppskrifter med bær. Vi gir deg en rekke tips til smakfulle kaker og desserter med blåbær, bringebær, solbær og rips i sentrum.

Marianne Hayes Antonsen

PUBLISERT: 16.08.2016 - SKREVET AV: Marianne Hayes Antonsen - TITTEL: MATFAGLIG KONSULENT
LEDER FORBRUKERTEAM

Rips og bringebærsuppe

Denne suppen bringer tilbake minnene om ripsbuskene i mormors hage. De røde, lekre og syrlige bærene. I denne friske suppen har rips fått selskap av en annen deilig bærsort; bringebær. Rips og bringebær er en herlig kombinasjon!

Skogsbærkake

En frisk og lett kake til enhver anledning. Kan settes på kaffebordet året rundt, eller benyttes som en frisk dessert

Blåbærsmoothie

Når skogen bugner av blåbær bør du plukke inn det du kan av skogens antioksidantbombe. Frys bærene ned, og bruk blåbær i en forfriskende smoothie sammen med syrnet melk.

Ripskake på sjokoladebunn

Syrlige bær sammen med mørk sjokolade er en smaksbombe. Dette er en mektig kake, men det er nok flere som vil ønske å få servering to ganger.

Blåbær- og limeostekake

Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.

Amerikanske blåbærpannekaker

Pannekaker og blåbær hører sammen. Her har vi tilsatt blåbær i røren istedenfor å servere dem ved siden av. Prøv denne varianten med vaniljeis. Det smaker herlig!

Bringebæris

Nydelig dessert med kesam - den smelter på tungen!

Solbærterte

Solbær smaker nydelig i pai. I denne har paibunnen litt crème fraîche, noe som gir bunnen en herlig og frisk smak.

Blåbærpai med kardemommekrem

Blåbær er ikke bare en fantastisk bærsort, den er også helt gratis. Ut i skogen, og ned i lyngen. Bærtur i skogen gir både matauk og en hyggelig opplevelse. Denne saftige paien gir minner om blåbær på strå, og blå barnetruter.

Bærterte

En nydelig dessertkake som kan lages kjapt hvis du skulle ha behov for det.
I denne oppskriften er det brukt malte mandler som mel. Derfor er denne kaken både fantastisk god og egner seg ypperlig for de som har melallergi.

Semifreddo med bringebær

Skal du ha is til dessert? Lag en semifreddo. Enkelt, raskt og smakfullt. Semifreddo betyr halvfrossen på italiensk, og isen skal serveres halvfrossen slik at den får en kremet konsistens uten iskrystaller.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.