Hjem - Oppskrifter / Matartikler / 7 spennende kakaovarianter til påske
  •  7 spennende kakaovarianter til påske

7 spennende kakaovarianter til påske

En kopp varm sjokolade hører påskekosen til. Visste du at chili eller ingefær passer godt i varm sjokolade og gir en spennende smak? Her får du 7 kakaovarianter med en vri.

Terese Glemminge Arnesen

PUBLISERT: 18.03.2016 - SKREVET AV: Terese Glemminge Arnesen - TITTEL: ERNÆRINGS- OG KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER
MASTER I SAMFUNNSERNÆRING

Påsken står for døren og enten du serverer kakao fra termosen på tur eller nyter en kopp i sofakroken under pleddet er det spennende å prøve en ny variant. Kakao faller i smak hos både små og store, og er et godt alternativ når du vil servere noe varmt.

La kakao være en av 3 om dagen

Den varme drikken smaker ikke bare godt, den inneholder også flere næringsstoffer som kroppen trenger. En kopp kakao inngår som en av 3 porsjoner melk og meieriprodukter om dagen. Lager du kakao fra bunnen av på melk får du i deg både kalsium, jod, proteiner, fosfor og B-vitaminer. I tillegg inneholder kakaopulver og mørk sjokolade jern. En fordel med hjemmelaget kakao er at du selv kan bestemme hvor mye sukker du vil ha i.

  • Kakao kan lages av alle søtmelksvariantene, men lettmelk og helmelk gir mest fylde og smak. Vil du ha en skikkelig god varm sjokolade kan du koke litt melk og smelte inn biter av favorittsjokoladen din.
  • Kakao og varm sjokolade kan også kombineres med spennende ingredienser. Ved å tilsette for eksempel litt chili, kanel, ingefær eller peppermynte får du en smakfull drikk å servere gjester i påsken.

Her har vi samlet 7 spennende kakaovarianter med en vri

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.