Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Bak boller til fastelavnssøndag
  • Bak boller til fastelavnssøndag

Bak boller til fastelavnssøndag

Søndag 7. februar er det fastelavnssøndag. Tradisjonelt bakes det luftige fastelavnsboller som fylles med krem, og her finner du vår beste oppskrift på tradisjonelle fastelavnsboller. Om du har lyst til å lage boller med en ny vri, kan du fylle dem med marsipan eller daimkuler. Her er alle våre spennende bolleoppskrifter.

PUBLISERT: 01.02.2016

 DE BESTE FASTELAVNSBOLLENE

Her finner du oppskriften på de beste, tradisjonelle fastelavnsbollene. Se også en film der kokken viser deg hvordan du kan lage gode og luftige fastelavnsboller.

FASTELAVNSBOLLER MED INNBAKT FYLL

Prøv bollene med mandelfyll, vaniljekrem eller tørket frukt. Garantert suksess!

KEFIRHORN MED MARSIPAN

Kefir er ypperlig til bruk i bakverk fordi det ofte gir saftig bakst. Lag horn og fyll med marsipan, sjokolade eller nougat.

DAIMBOLLER

Deilige boller med små biter av daimsjokolade. Nyt bollene som de er, eller del dem i to, og smør på et tynt lag med meierismør.

KARDEMOMMEKRINGLE

Kardemommekringle er et spennende alternativ til kanelbollen. Disse smaker nydelig som nybakte, og er fine å servere til gjester.

SUKKERBOLLER

Skal du ha gjester er det ekstra fint å servere boller med et lite sukkerdryss over. Bollene blir søte og gode.

FRUKTBOLLER

Boller med tørkede jordbær og mango gir både god smak og flotte farger. Tilsett tørket frukt og bær etter egen smak eller det du har i skapet.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.