Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Enkle og gode fiskeoppskrifter
  • Enkle og gode fiskeoppskrifter

    Det anbefales å spise fisk til middag to til tre ganger i uken.  

Enkle og gode fiskeoppskrifter

Mange spiser ikke nok fisk. Vi har derfor samlet flere av våre fiskeoppskrifter for å gi deg inspirasjon til hvordan du kan få litt mer fisk inn i hverdagen.

Hanne Hennig Havdal

PUBLISERT: 03.01.2013 - SKREVET AV: Hanne Hennig Havdal - TITTEL: Ernæringsrådgiver
Master i samfunnsernæring

De norske kostrådene anbefaler at vi spiser fisk til middag to til tre ganger i uken og at vi gjerne bruker fisk som pålegg. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Dersom du spiser mye fisk som pålegg kan du vite at seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Vi har samlet flere av våre fiskeoppskrifter for å gi deg inspirasjon til å inkludere mer fisk i kostholdet.

 

 

Fiskegrateng med råkostsalat
En rett som er mye enklere å lage enn mange tror. Og i tilegg vil barna elske den! Lag en stor porsjon så har du til en ekstra middag.

Pasta med røkelaks

Lyst til å prøve noe nytt? Hvorfor ikke prøve en ny pastasaus med røkelaks?

Ovnsbakt laks

En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som lett lar seg klargjøres på forhånd. Sett den kjølig, og sett den inn i stekeovnen når gjestene står i døra.

Fiskesuppe

Start uken med en deilig fiskesuppe full av velsmakende ingredienser. Dette er en suppe som de fleste setter pris på. Server med ferskt brød.

Fiskegryte

En gryterett som er kjapp å lage på travle hverdager når man foretrekker å bruke tiden til noe annet.

Torskegryte med karri
En enkel og god torskegryte med karri. Print ut oppskriften, eller se film om hvordan du kan lage retten. 

Torsk på purreseng

Hverdagsmiddag skal gå raskt og være smakfullt. Denne deilige fiskeretten er enkel å lage og smaker utrolig godt. Om man ikke får tak i fersk torsk, kan frossen torsk også brukes.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.