Hjem - Oppskrifter / Matartikler / God mat til påske
  • God mat til påske

    Lag litt ekstra god mat i påsken 

God mat til påske

Påske og mat hører godt sammen, og mange legger litt ekstra tid ned i påskematen. Lam er tradisjonelt en rett som serveres under påskehøytiden, men det finnes også andre retter som egner seg til påskebordet.

Marianne Hayes Antonsen

PUBLISERT: 10.03.2016 - SKREVET AV: Marianne Hayes Antonsen - TITTEL: MATFAGLIG KONSULENT
LEDER FORBRUKERTEAM

 

 

 

Bruk restene etter påskelammesteken

Bruk restene etter påskelammesteken

Lam og choritzo empanadillas

Her kan man også få brukt litt av lammekjøttet som er igjen etter påskelammesteken. Disse små empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av smårettene i et tapasmåltid. Retten er populær i Sør-Amerika, Spania og Portugal.
Oppskrift på empanadillas

Smakfulle kyllinglår

Smakfulle kyllinglår

Saftige kyllinglår i kremet saus

Herlig saftige kyllinglår, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter når det kommer til tilbehør. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang.

Oppskrift på saftige kyllinglår

Lag en ny vri på kyllingen

Lag en ny vri på kyllingen

Sprøstekte kyllingbryst med tortillachips

Panering kommer av det latinske ordet 'panis' som betyr brød. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor brødsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.
Oppskrift på sprøstekte kyllingbryst

Server gjerne med en god salat til.

Server gjerne med en god salat til.

Middelhavspai

Et tynt skall med mye godt; pai, selvfølgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskjøkkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. Om du skal tilbringe påsken på fjellet eller i byen smaker denne like godt etter en gåtur eller skitur.

Oppskrift på middelhavspai

Lag et saftig yoghurtbrød

Lag et saftig yoghurtbrød

Yoghurtbrød

Duften av nybakt brød kaller på minnene og et godt brød hører med på påskebordet. Dette brødet er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive på eller som tilbehør til supper eller andre middagsretter.

Oppskrift på yoghurtbrød

Lag en smakfull mandelkake i påsken

Lag en smakfull mandelkake i påsken

Mandelbunn med jordbærkrem

Det er lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk i påsken. Eller kanskje du bare vil unne deg selv noe godt i løpet av påskeferien.

Oppskrift på mandelbunn med jordbærkrem

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.