Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Nå er det sesong for norske epler
  • Nå er det sesong for norske epler

Nå er det sesong for norske epler

De henger der på trærne, blanke, saftige, syrlige og sprø. Har du ikke epler i hagen, får du kjøpt norske epler i butikken. Her får du våre beste oppskrifter med epler så du kan lage noe godt til kaffen eller til helgekosen. Nyt de norske eplene!

PUBLISERT: 11.09.2015

Bestemors eplekake

En sikker vinner. Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.

Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter

Dette er en himmelsk dessert. Munnen løper i vann bare man hører kombinasjonen epler, lønnesirup, pekannøtter og krem.

Epler i skjul

Imponer gjestene med nylaget terte til kaffen. Med butterdeig i fryseren og noen epler fra fruktfatet, er denne lekre terten laget i løpet av en halv time.

Lune epler med smuldrelokk

Den enkle, gode og raske søndagsdesserten som du tyr til, når du har liggende noen epler på fruktfatet eller hengende på trærne i hagen.

Enkel eplekake med cottage cheese

En litt utradisjonell eplekake som er og utrolig kjapp å lage.

Ostekake med epler og ingefær

Dette er kaken du serverer hvis du ønsker rosende ord fra dine gjester. Ingredienser i kanskje en uvanlig kombinasjon, men som gir en fortreffelig smak.

Epletrifle

Denne desserten kan kanskje ligne litt om tilslørte bondepiker, men er full av gode smaker og er perfekt som en nydelig og enkel søndagsdessert. Den kan lages i en stor bolle eller i porsjonsskåler.

Crêpes med epler og karamellsaus

En liten kaloribombe av en dessert, men noen ganger må man bare unne seg noe himmelsk.

Eksklusiv eplekake

Bak en nydelig klassisk eplekakekake som bør serveres med kremfløte, is eller vaniljekesam.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.