Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Nå er det tid for rabarbra!
  • Nå er det tid for rabarbra!

    Nyt den korte rabarbrasesongen 

Nå er det tid for rabarbra!

Rabarbra er en nøysom vekst, som vokser villig over hele landet. Du kan lage mye godt av de nye stilkene, som er sprø, saftige og syrlige. Her gir vi deg en rekke oppskrifter slik at du kan nyte årets rabarbra. 

Marianne Hayes Antonsen

PUBLISERT: 01.06.2016 - SKREVET AV: Marianne Hayes Antonsen - TITTEL: MATFAGLIG KONSULENT
LEDER FORBRUKERTEAM

Fyldig rabarbrasuppe

En fyldig og smakfull rabarbrasuppe er ikke å forakte. Med en stor skje vaniljekesam, rømme, vaniljeyoghurt, crème fraîche eller vaniljeis, blir suppen fullkommen.

Rabarbra- og jordbærkompott

En tradisjonsrik dessertdrøm med litt fløte på toppen!

Tilslørte rabarbrapiker

En morsom variant av Tilslørte bondepiker. Prøv denne neste gang du koser deg i varmen!

Fyrstekake med rabarbra

Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak, men blir brukt som en frukt? Den er frisk og syrlig i smak og passer utmerket som fyll i blant annet kaker, slik som i denne oppskriften.

Sitronfromasj med rabarbrasaus

En delikat og frisk sommerdessert.

Rabarbrakake med ostekrem

Det finnes mange rabarbrarøtter rundt om i norske hager, men hva de kan benyttes til har gått litt i glemmeboka. Her gir vi deg en oppskrift på en saftig og enkel rabarbrakake.

Rabarbrapai med jordbær

En nydelig pai. Anbefales!

Rabarbrasyltetøy

Nylaget rabarbrasyltetøy smaker nydelig på brødskiven eller du kan putte det i fryseren til senere bruk.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.