Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Rask, enkel og god ukesmeny
  • Rask, enkel og god ukesmeny

    Vi har samlet 7 oppskrifter som passer i en hektisk hverdag 

Rask, enkel og god ukesmeny

Hva skal vi ha til middag? Både store og små kan spørre seg om dette i en hektisk hverdag. Vi har satt sammen en ukesmeny for deg, slik at du slipper å tenke for mye på nettopp hva du skal ha til middag i en hektisk hverdag.

PUBLISERT: 13.08.2016

Tunfisksalat med pasta og chilisaus

Det anbefales å spise fisk minst 2-3 ganger i uken, så hvorfor ikke starte mandagen med en deilig tunfisksalat med pasta og chilisaus?
Tid: 20-40 min

Osteform med grønnsaker

En enkel middagsrett full av grønnsaker. For å spare tid kan du kutte opp grønnsakene kvelden før og ha dem i en lufttett pose eller boks i kjøleskapet. Du kan også lage den hvite sausen på forhånd. Da gjenstår kun å legge alt i en form og steke når du kommer hjem fra jobb.
Tid: 40-60 min

Wraps med kylling

Enkel og rask middag. Lag litt ekstra og ha som matpakke dagen etter.
Tid: Under 20 min

Barnas beste chili con carne

Ingen ting kan vel måle seg med en hjemmelaget chili con carne. Prøv denne og du vil ikke angre.
Tid: 20-40 min

Tagliatelle med blåmuggostsaus og valnøtter

En rask, enkel og god middagsrett som passer perfekt fredag ettermiddag etter en lang uke. God helg dere :-)
Tid: Under 20 min

Skogsoppsuppe

Til denne deilige suppen kan du bruke mye forskjellige sopp. Gjerne tørket, eller fryst om du har litt på lur. Eller kanskje du har vært på en skogstur og plukket noen selv? Server gjerne med godt hjemmebakt urtebrød til.
Tid: 20-40 minutter

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.