Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Ta med varmende suppe på tur
 • Ta med varmende suppe på tur

  Suppe på termos kan være en god matpakke når du begynner å bli litt kald. 

Ta med varmende suppe på tur

Vinteren er en perfekt årstid for å lage varmende suppe. Hvorfor ikke helle suppe på termos, og ta med ut på tur neste gang? Lær mer om hvordan du lager deilig hjemmelaget suppe fra bunnen av, og se syv av våre beste suppeoppskrifter.

Terese Glemminge Arnesen

PUBLISERT: 19.02.2016 - SKREVET AV: Terese Glemminge Arnesen - TITTEL: ERNÆRINGS- OG KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER
MASTER I SAMFUNNSERNÆRING

Å lage suppe selv fra bunnen av er enklere enn mange tror. Du har uendelig mange muligheter for å variere slik at du får den suppen du liker best. Lag en enkel suppebase eller la deg inspirere av noen av våre suppefavoritter.

En enkel suppebase lages slik:

 • Stek finhakket løk i smør (ca. 2 ss per liter væske) ved svak varme under omrøring til den blir myk (ca. 5 minutter)
 • Tilsett de grønnsakene du ønsker i terninger eller strimler.
 • Spe med væske, en blanding av buljong, kraft eller fond sammen med melk.
  Hvor lenge grønnsakene skal småkoke i kraften avhenger av størrelsen på grønnsakene.
 • Tilsett rå fisk eller ferdigstekt kjøtt mot slutten av koketiden.
 • Jevn basen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann (ca 3 ss per liter væske)
  Har du mye grønnsaker i suppen trenger du mindre jevning.
 • Man kan piffe opp suppen med forskjellige krydder både ferske og tørkede.
  Er de tørket, bør de tilsettes sammen med løken i starten av prosessen, de friske tilsettes like før servering. Prøv deg frem med forskjellige smaker, det er nok å velge mellom.
 • Krydderpasta er også smaksforsterkere som fungerer utmerket i supper.
 • Til slutt gir du suppen det siste lille ekstra med å tilsette rømme, fløte, yoghurt, kvarg eller andre meieriprodukter. Her finner du tipsene for hvordan du best mulig kan bruke de ulike variantene i supper. 

Appelsin og gulrotsuppe


Nå er de norske gulrøttene på sitt beste, og appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel middag.

Indisk kyllingsuppe

En deilig suppe med en eksotisk touch. Passer godt til hverdags, men enda bedre til en festmiddag med venner eller familie.

Potet- og purreløksuppe

Suppe med potet- og purreløk er billig og god mat, og enkel å lage. Tillsett gjerne kjøtt eller fisk for å gjøre suppen mer proteinrik.

Fiskesuppe

Start uken med en deilig fiskesuppe full av velsmakende og sunne ingredienser. Dette er en suppe som de fleste setter pris på. Server med ferskt brød.

Kremet soppsuppe

En nydelig smakfull suppe, som varmer. Kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.

Jordskokksuppe

Det finnes noen fantastiske knoller som heter jordskokkk som vi kan bruke til supper og sauser. Her har vi laget en nydelig variant med asparges.

Løksuppe

Rykende varm løksuppe til middag en hustrig høst- eller vinterkveld foran peisen....bare lukk øynene og drøm deg bort!

blog comments powered by Disqus
 • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
 • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
 • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
 • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
 • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
 • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.