Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Tips for å lykkes med kremkaken
  • Tips for å lykkes med kremkaken

    En avlang kremkake kan være løsningen om du venter få gjester 

Tips for å lykkes med kremkaken

Det er ingen høytidsdag uten en flott kremkake eller en iskake på kaffebordet. Her får du mange flotte oppskrifter og gode tips for oppbevaring, holdbarhet og bruk av kremfløte for å få en lekker og god kremkake.

Marianne Hayes Antonsen

PUBLISERT: 07.05.2016 - SKREVET AV: Marianne Hayes Antonsen - TITTEL: MATFAGLIG KONSULENT
LEDER FORBRUKERTEAM

Her gir vi deg noen gode råd og tips for oppbevaring, holdbarhet og behandlig av kremfløte for optimal syns- og smaksopplevelse.

  • Kremfløte skal alltid oppbevares i kjøleskap.
  • Det er lurt å kjøpe inn kremfløte dagen før den skal vispes, slik at man er sikker på at den er kald, for å få det beste resultatet.
  • Bruk en bolle med rund bunn til vispingen. Da får vispen bedre tak i fløten.
  • Avpass fløtemengden etter bollen, en del av vispen skal alltid være over fløtemengden slik at så mye luft som mulig blir vispet inn i fløten.
  • Fløten må være kald og tas rett ut fra kjøleskapet før vispingen.
  • På varme fine dager kan det også være lurt å oppbevare bollen og vispen i kjøleskapet før kremen vispes. Visp ikke mer enn 5 dl kremfløte om gangen, ellers vil selve vispingen ta for lang tid og kremen kan sprekke.
  • Visp kremfløten lett og luftig. Krem som skal dekke en kake bør ikke vispes for stiv. Krem som skal sprøytes må være helt stiv, men ikke kornet, slik at kremen holder på mønsteret.
  • Kremfløte kan ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.
  • Normalt vil man ved å lukte og/eller smake på fløten selv kunne vurdere om den fortsatt kan brukes.
  • Ved ubrutt kjølekjede anslås 11 dagers holdbarhet for kremfløte.
  • Er kremfløten gått ut på dato, men fortsatt lukter og smaker friskt er det flott å kunne benytte den i en iskake, eller helle fløten over på isterningsposer som dypfryses og benyttes i en varm saus eller gryte ved en senere anledning.
  • Kremfløte, enten den er vispet eller ikke, kan dypfryses. Tin dypfryst kremfløte langsomt i kjøleskap, natten over.
  • Dypfryst kremfløte blir kornet ved opptining. Den vi jevne seg når den vispes opp, men vil aldri bli så luftig og fin som fersk kremfløte. Ved oppvarming vil den også jevne seg.

Med disse tipsene i bakhånd kan du med god selvtillitt bake noen gode kremkaker til servering på fine maidager.


Her gir vi deg oppskriften på 13 flotte festkaker:


Sukkerbrød

Mange festkaker starter med et sukkerbrød. Vi viser deg med film hvordan du får et luftig og flott sukkerbrød.

Pavlova

Hipp hurra! En lekker pavlova i rødt, hvitt og blått.

Bløtkake til fest

Lag en flott kremkake som du pynter med roseblader og margeritter.

Daimiskake

Vi har alle en kakefavoritt til årets merkedager. Her er en av manges favoritter som kan lages ferdig på forhånd og fryses ned, klar til servering når du skulle trenge det

Bløtkake i rødt, hvitt og blått

Hva smaker vel bedre enn en stor og deilig bløtkake. Pynt den med friske bær og den vil se helt fantastisk ut!

Bløtkake med banan

Bløtkake kan inneholde nesten alt mulig. Her har vi laget en bløtkake med bananer og aprikoser.

17. mai-kake

Hvis du skal imponere gjestene med en stor festkake, er det denne kaken du skal bake! Et vakkert syn og en nytelse for ganen.

Mokkakake

Denne kaken er et syn for øyet og en herlig smaksopplevelse med romkrem og mokkakrem. Anbefales på det sterkeste!                     

Charlotte Russe

Dette er en meget enkel og dekorativ kake. Fromasjkaken kan både servers som dessert og på kakebordet.

Bløtkake i brødform

Kanskje ikke så mange gjester som kommer til kaffe? Lag bløtkaken i en brødform så slipper du å sette bort rester.

Bløtkakestjerne

Lag en deilig bløtkakestjerne. Pynt med vakre farger så kan du bruke den til den anledningen som måtte passe best.

Valnøttkake med aprikos

En enkel og smakfull kake til alle anledninger. Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.

Mandelbunn med jordbærkrem

Det er lurt å ha en mandelbunn liggende i fryseren og en pakke kremfløte i kjøleskapet, da er du alltid beredt hvis det skulle komme uanmeldt besøk.

Bløtkake med sviskefyll

Her presenterer vi en dessert med smaker fra Nord-Norge. Vi viser deg med film hvordan du lager en lekker bløtkake. Oppskrift av Roy Magne Berglund.

Bløtkake med gelelokk

Kake med gelélokk blir alltid tatt godt imot hos både små og store. Kaken er ganske enkel å lage og blir et flott syn.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.