Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Ukesmeny med mat som kan deles
  • Ukesmeny med mat som kan deles

Ukesmeny med mat som kan deles

Mat er ikke bare bensin for kroppen, det er også en fin anledning for å sette sammen et hyggelig måltid som man kan dele med andre. Denne ukesmenyen setter mat som perfekt å dele med gode venner eller familie i fokus.

Hanne Hennig Havdal

PUBLISERT: 12.11.2014 - SKREVET AV: Hanne Hennig Havdal - TITTEL: Ernæringsrådgiver
Master i samfunnsernæring

Pasta Carbonara

Italienerne lager ikke bare god mat, men de elsker å spise maten sammen med venner og familie rundt et langbord. Lag denne enkle, men utrolig gode pastaretten og inviter noen du er glad i til å dele med deg.

Moussaka

Moussaka er en rett som stammer fra Balkan og Midtøsten, men som i Norge er mest kjent som en gresk rett. Hovedingrediensene er aubergine, tomat og kjøttdeig.

Fransk ostesuppe

Ingenting er vel hyggeligere å dele enn en stor gryte med varm suppe på en kald høstdag. Denne deilige franske ostesuppen er full av smak.

Cæasarsalat

Cæsarsalat må ikke kun bestilles når du er på kafe en lørdag formiddag, du kan like godt lage en stor bolle med denne smakfull og friske salaten og servere hjemme.

Tagliatelle med røkelaks i kremet tomatsaus

Hvorfor ikke la det beste fra Norge, røkelaksen, bli med i en herlig pastarett. Ment for å deles!

Fiskegrateng med laks

Fiskegrateng trenger ikke bare bli laget med hvit fisk, men både laks og ørret smaker utrolig godt i retten. Prøv da vel!

Pannekaker

For mange hører ertesuppe og pannekaker sammen og både store og små syns det smaker godt. For hva frister vel ikke mer enn en stor stabel med nystekte pannekaker og nyrørt blåbærsyltetøy?

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.