Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Våre beste brød og rundstykker
  • Våre beste brød og rundstykker

    Havrebrød er grovt og saftig med mye fiber. 

Våre beste brød og rundstykker

Det er lite som slår duften og smaken av hjemmebakt brød, gjerne servert sammen med et glass iskald melk. Skal du ha gjester i romjulen eller nyttårshelgen, er det ekstra hyggelig å servere noe hjemmebakt til frokost eller lunsj. Her har vi samlet våre beste og groveste brød og rundstykker, i tillegg til noen søte og smakfulle varianter.

Terese Glemminge Arnesen

PUBLISERT: 19.12.2016 - SKREVET AV: Terese Glemminge Arnesen - TITTEL: ERNÆRINGS- OG KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER
MASTER I SAMFUNNSERNÆRING

Havrebrød - Dette er et saftig og godt brød med mye fiber. Den lange hevingstiden gir brødet en ekstra god smak.

Magre scones med cottage cheese - Trenger du noe raskt, sunt og enkelt bør du velge disse. De smaker herlig nystekt med f.eks. brunost (gjerne mager), magerost eller lettsyltetøy på.

Frukt- og nøttebrød

Dette er et søtt og smakfullt brød de fleste vil like. Brødet egner seg veldig godt til ost.

Grove rundstykker - Disse saftige og grove rundstykkene passer til frokost, lunsj, matpakken eller til kveldsmåltidet. Egner seg godt til frysing.

Julekake - En fersk og saftig julekake hører julen til. Server den med smør og brunost som en søt avslutning på frokosten eller som noe godt til kaffen.

Grove pizzasnurrer - Pizzasnurrer er barnas favoritt! Disse passer flott som turmat eller som sunt og godt mellommåltid. Bak mange og legg i fryseren, så har du alltid nistepakken klar.

Bondebrød (Surdeigsbrød) - Bak et saftig surdeigsbrød med rugmel. Det tar litt tid, men det er verdt å vente på.

Vørterkake - Avslutt julefrokosten med en skive av denne deilige vørterkaken med litt smør og brunost.

Grove scones - Med nøtter og tørkede aprikoser blir disse sconesene ekstra smakfulle, og er flotte hvis du skal servere gjester. 

Valnøttbrød - Dette brødet passer like godt til hverdags som til fest, og smaker nydelig med ost.

Grove landboller - Disse grove landbollene med anis og karve smaker ypperlig til matpakka eller til en god lunsj.

Hjemmelaget knekkebrød - Server disse sunne og grove knekkebrødene med ost og et glass melk. De er også flotte å gi bort i gave.

Yoghurtbrød - Naturellyoghurt og grovt mel gjør dette brødet sunt, saftig og godt.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.