Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Våre beste oppskrifter med blåmuggost
  • Våre beste oppskrifter med blåmuggost

    En kraftig dressing med blåmuggost gir mye smak, og passer godt til bl.a. pai 

Våre beste oppskrifter med blåmuggost

Blåmuggoster gir mye smak og er spesielt godt egnet i matlagingen. Har du kjøpt inn blåmuggost, og trenger tips til gode retter du kan lage? Prøv en av disse 8 deilige oppskriftene.

Terese Glemminge Arnesen

PUBLISERT: 25.11.2016 - SKREVET AV: Terese Glemminge Arnesen - TITTEL: ERNÆRINGS- OG KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER
MASTER I SAMFUNNSERNÆRING

Nylig ble en norsk blåmuggost kåret til verdens beste ost under VM i San Sebastian i Spania. Etterspørselen etter den norske osten har steget til værs, og butikkhyllene er allerede tomme over hele landet.

Perfekt egnet til matlaging

Blåmuggost kommer i mange varianter og kan være alt fra myk og mild, til stram og smaksrik. Ostene lages som regel av kumelk, men noen lages også av sauemelk (Roquefort). Les mer om blåmuggost i vårt meierileksikon.

Blåmuggoster passer utmerket i varmretter som pasta og pizza, i dressinger, dipper, supper og sauser. Mange synes også de smaker nydelig på pepperkaker til jul. Serverer du blåmuggost på ostefatet er sprø kjeks og søte frukter som pære, druer og aprikos det beste tilbehøret. Fikenmarmelade, honning og tørket frukt er også svært godt til disse ostene.

Er du en av dem som har fått øynene opp for den kraftfulle osten, og ønsker tips til deilige retter du kan tilberede? Her er 8 spennende oppskrifter der blåmuggost spiller en viktig rolle.

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.