Hjem - Oppskrifter / Matartikler / Varm sjokolade eller kakao?
  • Varm sjokolade eller kakao?

    Kakao og varm sjokolade i mange varianter 

Varm sjokolade eller kakao?

Her gir vi deg 10 nydelige oppskrifter på varm sjokolade. Fra den klassiske kakaoen til varm sjokolade med chili.

Marianne Hayes Antonsen

PUBLISERT: 12.02.2013 - SKREVET AV: Marianne Hayes Antonsen - TITTEL: MATFAGLIG KONSULENT
LEDER FORBRUKERTEAM

Kakao med hvit sjokolade

Denne deilige, varme drikken med hvit sjokolade kan nytes hvor som helst, både i hagen, på fjellet eller til en litt sen frokost ved kjøkkenbordet. Med hvit sjokolade og appelsin vil den bli en favoritt hos mange.

Varm kakao med kanel

Varm kakao med krem smaker nydelig i vinterkulden.

Varm sjokolade med krem og appelsin

Varm sjokolade er enkelt å lage og det kan nytes i mange situsjoner. Bruk den sjokoladen du liker best. Mørk sjokolade med mye kakao, kokesjokolade eller melkesjokolade.

Varm sjokolade med kaffe

Kaffe og sjokolade i en skjønn blanding. Nydelig!

Kakao på termos

Kakao topper fortsatt statistikken for hva barn og voksne har med seg på tur. Her gir vi deg en enkel oppskrift på kakao som du kan servere nylaget eller ha på termos.

Varm sjokolade med kaffe og kanel

Varm sjokolade kan kombineres med mange ingredienser. Dette er en oppskrift med kaffe, kanel og appelsin. Alltid godt med en kopp varm sjokolade når det begynner å mørkne ute.

Varm sjokolade med marshmallows

Har du prøvd å lage varm sjokolade ved å tilsette sjokoladesaus? Enkelt og kjapt. Melk og sjokoladesaus kan varmes i mikro. Pynt med marshmallows på amerikansk vis.

Kakao med ingefær

Kakao med ingefær er en spennende smakskombinasjon.

Chilikakao

Litt hot, men veldig godt

Kaffe med varm sjokolademelk

Kaffe med varm sjokolademelk. Superenkelt og kjempegodt!

blog comments powered by Disqus
  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.