Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Avokadodipp med chili og koriander
  • Avokadodipp med chili og koriander

Avokadodipp med chili og koriander

Sterk og god dipp til kylling og lam.
Enkel
Energi 135.2 kcal
Protein 3.8 g
Fett 11.3 g
Karbohydrater 3.8 g
Fiber 2.0 g
Kalsium 81.3 mg
Vitamin B2 0.2 mg
Vitamin B12 0.2 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 66.9 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 5.2 mg
Vitamin E 1.4 mg
Folat 43.6 µg
Fosfor 90.0 mg
Jern 0.2 mg
Kalium 0.3 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 19.2 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 0.0 µg
Sink 0.4 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 1 stk moden avokado
  • 5 g grønn chili finhakket
  • 1 ss limesaft
  • 1 båt hvitløk finhakket
  • ½ ts salt
  • 5 g frisk koriander hakket

Fremgangsmåte

Mos en moden avokoado med en gaffel. Tilsett chili, limesaft, finhakket hvitløk og salt sammen med avokoadoen. Rør det sammen. Tilsett yoghurt og rør inn. Smak til med hakket koriander og salt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.