• Ertepuré dip

Ertepuré dip

Deilig smak til kylling og svin.
Enkel
Energi 128.2 kcal
Protein 3.7 g
Fett 9.3 g
Karbohydrater 5.6 g
Fiber 2.6 g
Kalsium 49.2 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.0 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 144.5 mg
Vitamin B1 0.1 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 11.6 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 35.1 µg
Fosfor 85.9 mg
Jern 0.7 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.1 mg
Magnesium 20.4 mg
Niacin 0.8 mg
Selen 0.6 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl lettrømme
  • 150 g dypfryste erter
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • 0 ts salt
  • kværnet pepper

Fremgangsmåte

La ertene tine. Ha erter, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper i en foodprosessor og kjør til det blir en jevn masse. Konsistensen må gjerne være litt grov. Tilsett rømmen i ertepureen og smak til med mer sitron og/eller salt.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.