Hjem - Oppskrifter / Sauser/dressinger/dipper / Kald saus/dressing / Oransje dressing med ingefær og koriander
  • Oransje dressing med ingefær og koriander

Oransje dressing med ingefær og koriander

Kvarg, krydder og appelsin = deilig dressing til fisk, kylling, okse og lam.
Enkel
Energi 108.4 kcal
Protein 5.6 g
Fett 7.1 g
Karbohydrater 5.0 g
Fiber 0.3 g
Kalsium 104.3 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 117.3 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.0 mg
Vitamin C 6.2 mg
Vitamin E 0.3 mg
Folat 4.3 µg
Fosfor 109.2 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 12.4 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 ss konsentrert appelsinsaft
  • 5 g revet appelsinskall
  • 5 g frisk ingefær revet
  • 10 g frisk koriander hakket
  • ½ ts havsalt
  • kværnet pepper

Fremgangsmåte

Bland appelsinsaft og -skall sammen med kvarg. Tilsett frisk ingefær, hakket koriander, Smak til med havsalt og kværnet pepper. 

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.