• Paprikadipp

Paprikadipp

Innertier til kjøtt som okse, svin og lam. En selvfølge til grillmaten!

Enkel
Energi 94.2 kcal
Protein 3.3 g
Fett 6.4 g
Karbohydrater 5.2 g
Fiber 1.2 g
Kalsium 56.5 mg
Vitamin B2 0.1 mg
Vitamin B12 0.1 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 211.7 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.2 mg
Vitamin C 76.6 mg
Vitamin E 1.0 mg
Folat 13.8 µg
Fosfor 87.5 mg
Jern 0.5 mg
Kalium 0.2 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 25.1 mg
Niacin 1.0 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.6 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 2 stk store rød paprika eller gul
  • 20 g pinjekjerner risted
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss eplecidereddik
  • ½ ts havsalt
  • kværnet pepper

Fremgangsmåte

Stek 2 store paprikaer i ovnen på et stykke bakepapir på 200 grader i ca. 35-40 min. Man må gjerne vende paprikaen underveis og det gjør ikke noe at de blir litt brune. Legg deretter paprikaen i en frysepose og la dem kjøles ned. Skinnet kan du nå trekke lett av paprikaen. Fjern kjernen. Mos paprikaene med en stavmikser sammen med de ristede pinjekjernene og hvitløk til det hele får en glatt konsistens. Smak til med eplecidereddik, havsalt og kværnet pepper. Tilsett nå forsiktig mat yoghurten i paprikapureen. Man kan også lage paprikapureen dagen før, slik at smaken kommer bedre frem.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.