• Pepperonisaus

Pepperonisaus

De kalde sausene er enda raskere å lage enn de varme. Denne sausen har mye smak, og vil derfor passe godt til kjøtt. Prøv den også til pizza.

Enkel
Energi 106.4 kcal
Protein 5.3 g
Fett 6.7 g
Karbohydrater 6.0 g
Fiber 0.2 g
Kalsium 94.4 mg
Vitamin B2 0.3 mg
Vitamin B12 0.3 µg
Vitamin D 0.0 µg
Tilsatt sukker 0.0 g
Vitamin A 87.1 mg
Vitamin B1 0.0 mg
Vitamin B6 0.1 mg
Vitamin C 1.4 mg
Vitamin E 0.2 mg
Folat 3.5 µg
Fosfor 104.6 mg
Jern 0.1 mg
Kalium 0.1 mg
Kopper 0.2 mg
Magnesium 10.3 mg
Niacin 0.2 mg
Selen 0.1 µg
Sink 0.5 mg

Ingredienser

Porsjoner 4
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss honning
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk sjalottløk
  • 30 g pepperonipølse
  • 2 beger kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • nykvernet salt og hvit pepper

Fremgangsmåte

Rør sammen sitronsaft, honning og paprikapulver.

Finhakk løk og pepperoni. 

Rør honningblandingen, løk og pepperoni inn i kvargen.

Smak til med salt og pepper.

La sausen trekke i minst en halv time før servering.

  • Proteiner Proteiner Gir energi (4 kcal/gram). Bidrar til normal muskelvekst og vedlikehold av skjelettet. Kilder: en porsjon kjøtt, fisk, melk, ost eller et egg.
  • Kalsium Kalsium Bidrar til å opprettholde normal funksjon av skjelett, tenner, muskler og nervesystem. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, spinat, mandler eller sesamfrø med skall.
  • Fosfor Fosfor Bidrar til vedlikehold av skjelett og tenner. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt grove kornprodukter, grovt brød, kjøtt, innmat og belgfrukter.
  • Vitamin B2 Vitamin B2 Kalles også riboflavin. Bidrar til normal funksjon av blant annet energiomsetning, syn, nervesystem og luftveier. Kilder: en porsjon melk, yoghurt, ost, kjøtt og fet fisk.
  • Vitamin B12 Vitamin B12 Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, immunforsvar og nervesystem. Kilder: en porsjon innmat, kjøtt, fisk, melk, yogurt, ost eller et egg.
  • Jod Jod Bidrar til normal funksjon av energiomsetning, hud og nervesystem, og til normal vekst hos barn. Kilder: en porsjon melk, ost, yoghurt, skalldyr og fisk.